Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Zes afwezigen, drie vraagtekens voor Vitesse: 'Hoe lastig ook, wij hebben elf man'

Zes afwezigen, drie vraagtekens voor Vitesse: 'Hoe lastig ook, wij hebben elf man'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 08:28di 21-05-2019 om 08:28

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 08:30di 21-05-2019 om 08:30

Vitesse werkt met een bijzonder gehavende selectie toe naar het play-offduel met FC Groningen van dinsdagavond. Zes spelers van de Arnhemmers zullen in elk geval niet beschikbaar zijn, terwijl trainer Leonid Slutsky nog over drie vraagtekens beschikt.

Verdediger Jake Clarke-Salter, middenvelders Charly Musonda en Matus Bero en aanvallers Hilary Gong, Oussama Darfalou en Roy Beerens moeten de wedstrijd tegen FC Groningen thuis of vanaf de tribune bekijken. Verder werd verdediger Rasmus Thelander ziek en kunnen spitsen Tim Matavz en Thomas Buitink, net als tijdens het heenduel in Groningen, geen hele wedstrijd spelen.

Slutsky houdt de moed er echter in. "FC Groningen heeft ook overal pijn. Daar vielen ze zaterdag ook bij bosjes tegelijk om. Hoe moeilijk ook, wij komen op elf man", vertelt hij aan de Gelderlander. Het lange seizoen van de Arnhemmers lijkt zijn tol te eisen: Vitesse speelde op 26 juli al in de voorrondes van de Europa League tegen het Roemeense Viitorul Constanta. "Wij zijn dit seizoen als eerste gestart in Nederland en willen nu ook als de laatste club in Nederland op vakantie", kondigt Slutsky echter aan.

Vitesse en FC Groningen, dat het heenduel met 2-1 won, trappen dinsdagavond om 20.45 uur af. De winnaar van het tweeluik mag met FC Utrecht of Heracles Almelo strijden om een Europees ticket.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat de play-offs om Europees voetbal winnen?

Vitesse
36%
FC Utrecht
36%
Heracles Almelo
9%
FC Groningen
19%
(5695 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws