Club Brugge niet verder met Leko: 'Het gevoel dat overheerst is trots'

Club Brugge niet verder met Leko: 'Het gevoel dat overheerst is trots'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 12:40di 21-05-2019 om 12:40

Ivan Leko is volgend seizoen geen trainer meer bij Club Brugge. Club en trainer hebben 'in onderling overleg' besloten uit elkaar te gaan, zo heeft de club laten weten via de officiële kanalen.

"Toen we twee jaar geleden de keuze maakten voor Ivan Leko als opvolger van Michel Preud'homme waren vele voetballiefhebbers verrast. Maar zowel Vincent als ikzelf waren overtuigd van zijn capaciteiten en hij heeft ons niet teleurgesteld", aldus voorzitter Bart Verhaeghe op de website van Club Brugge.

Onder Leko werd Club Brugge vorig jaar kampioen van België. Dit jaar eindigde Club op een tweede plek. "We kunnen terugblikken op een succesvolle twee seizoenen waarin we kampioen werden en de tweede plaats pakten. Het 5e jaar op rij dat we in de top-2 eindigen trouwens, een bewijs van stabiliteit. We wensen Ivan het allerbeste in zijn verdere carrière!", aldus Verhaeghe.

Leko laat weten 'dankbaar' te zijn voor de kans die hij heeft gekregen. "Als jonge, relatief onervaren coach bij Club Brugge aan de slag mogen is een voorrecht. Het gevoel dat bij mij overheerst is trots", stelt hij.

Club Brugge kan nu op zoek naar een nieuwe trainer. Vorige maand werd Giovanni van Bronckhorst nog gelinkt aan de club. Bij Club Brugge staan met Stefano Denswil, Ruud Vormer, Sofyan Amrabat en Arnaut Danjuma Groeneveld meerdere Nederlanders onder contract.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws