Van Hooijdonk juicht 'gevoelige' transfer toe: 'Zie je in Nederland nauwelijks'

Van Hooijdonk juicht 'gevoelige' transfer toe: 'Zie je in Nederland nauwelijks'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 14:36di 21-05-2019 om 14:36

Ryan Babel kan in het shirt van zijn aanstaande club Galatasaray de nodige scheldkanonnades tegemoet zien. Dat voorspelt Pierre van Hooijdonk. Oranje-spits Babel heeft een verleden bij Besiktas; nu staat hij voor een transfer naar een van de grote rivalen van die club.

"Besiktas is een serieuze titelkandidaat en dus een directe concurrent van Galatasaray. Die rivaliteit is groot, dat ligt daar wel gevoelig", zegt Van Hooijdonk in gesprek met het Algemeen DagbladZelf speelde Pi-Air een aantal jaar voor Fenerbahçe. 

"In Nederland zie je de laatste tien jaar nauwelijks verschuivingen in de driehoek Ajax, PSV, Feyenoord. Maar in Turkije is dat wel gebruikelijker. Spelers als Gökhan Gonül en Jeremain Lens zijn bijvoorbeeld van Fenerbahce naar Besiktas gegaan. Het is niet heel zeldzaam dat zoiets daar gebeurt."

Galatasaray is een mooie club voor Babel, vindt Van Hooijdonk. "Het is heel bijzonder hoe zijn carrière verloopt. Je ziet niet vaak dat spelers uit de zandbak terugkomen op niveau. Maar volgens mij is hij nog vrij fit. Als hij bij Galatasaray veel gaat spelen, blijft hij ook nog wel even bij Oranje."

Voetbal International meldde maandag dat Babel (32) op het punt staat een contract te signeren bij Cim Bom Bom. Sinds januari was de Oranje-aanvaller actief bij Fulham. Met die ploeg degradeerde hij uit de Premier League. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws