'Pikante transfer voor Babel: aanvaller tekent contract bij landskampioen'

'Pikante transfer voor Babel: aanvaller tekent contract bij landskampioen'

20-05-2019 21:26
21

Ryan Babel keert hoogstwaarschijnlijk terug in de Turkse Süper Lig. Volgens Voetbal International is de 32-jarige Nederlander dicht bij een akkoord met Galatasaray, waar een meerjarig contract voor hem klaarligt.

De overstap naar Galatasaray is pikant, schrijft VI, aangezien Babel van 2017 tot begin 2019 voor rivaal Besiktas uitkwam. Het afgelopen half jaar kwam de international van het Nederlands elftal uit voor Fulham. Hoewel hij belangrijk was met vijf treffers en drie assists in zestien duels, kon hij niet voorkomen dat The Cottagers degradeerden uit de Premier League.

Babel vertrekt daardoor transfervrij uit Londen. Een nieuwe club laat dus niet lang op zich wachten. Galatasaray wordt de negende club voor de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool. Hij was eerder actief in Turkije voor Kasimpasa en Besiktas. Cim Bom Bom kroonde zich zondag voor het tweede jaar op rij en de 22e keer in de clubhistorie tot landskampioen.

Eerder deze maand schreven Turkse media al dat Babel een tweejarig contract ter waarde van 2,5 miljoen euro per seizoen kan ondertekenen. Overigens wordt ook Nasser El Khayati in verband gebracht met de Turkse grootmacht. De uitblinker van ADO Den Haag dook verrassend op tijdens het titelfeest. Ryan Donk is momenteel al actief bij Gala.