VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleurs

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleurs

25-05-2019 12:00 Laatste update: 24-05-2019 14:51
54

Het reguliere Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het hoog tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. De komende periode bepaal jij welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie behoren.

Voor de positie van controleur hebben we zeven spelers genomineerd. Nu is het jouw beurt om te stemmen in de poll. De controleur met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. Dit zijn op alfabetische volgorde de genomineerden.

Frenkie de Jong (Ajax)
In Engeland zou men zeggen: he's in a league of his own. Niemand in de Eredivisie kan voetballen zoals Frenkie de Jong. De Ajax-middenvelder won in zijn eerste volledige Eredivisie-seizoen de landstitel en dwong een droomtransfer naar FC Barcelona af.

Adam Maher (AZ)
Bij zijn oude club AZ werd Maher dit seizoen weer helemaal de oude. In november stond hij voor het eerst in de basis en daarna verdween hij niet meer uit het elftal. Maher speelde 25 competitieduels voor AZ, maar daar zal het bij blijven: deze week werd bekend dat hij zijn aflopende contract niet verlengt.

Azor Matusiwa (De Graafschap)
De 'Kanté van De Toekomst' werd in de winterstop door Ajax verhuurd aan De Graafschap. Dat bleek voor de Doetinchemse club een schot in de roos. Matusiwa was belangrijk als stofzuiger op het middenveld en speelde zestien van de zeventien wedstrijden. Na dit seizoen verkast hij hoogstwaarschijnlijk naar FC Groningen.

Danny Post (VVV-Venlo)
De 29-jarige Post is misschien niet de meest opvallende speler van de Eredivisie, maar was ook dit seizoen - als aanvoerder - een dragende kracht bij nummer twaalf VVV-Venlo. In 28 wedstrijden was hij goed voor drie doelpunten. In de zomer begint hij aan zijn zevende seizoen in Venlose dienst.

Ludovit Reis (FC Groningen)
Reis ontpopte zich dit seizoen als sleutelspeler voor FC Groningen. Nog geen vier jaar geleden werd hij weggeplukt bij de amateurs van Hoofddorp en donderdag werd hij gepresenteerd door FC Barcelona, waar hij in de voorbereiding een kans krijgt bij de hoofdmacht. Het kan snel gaan.

Pablo Rosario (PSV)
Op basis van de tweede seizoenshelft, waarin PSV stroef draaide, verdient Rosario geen plek in deze lijst. Zijn periode vóór de winterstop verliezen we echter niet uit het oog. De 22-jarige middenvelder maakte veel indruk als controleur en schopte het tot Oranje.

Lasse Schöne (Ajax)
Het was een droomseizoen voor Schöne. De Deense routinier behield opnieuw zijn basisplaats en kwam in 30 van de 34 wedstrijden binnen de lijnen. Deze maand werd hij voor de derde keer in zijn carrière kampioen van Nederland en won hij zijn eerste KNVB Beker.

Wie vond jij de beste controlerende middenvelder van dit Eredivisie-seizoen? Stem hieronder op je favoriet!

No Poll