'Andere lezing over Groningen-incident: trammelant na vete tijdens kaartspelletje'

'Andere lezing over Groningen-incident: trammelant na vete tijdens kaartspelletje'

Gepubliceerd: vrijdag 24 mei 2019 om 07:33vr 24-05-2019 om 07:33

Laatste update: vrijdag 24 mei 2019 om 09:01vr 24-05-2019 om 09:01

FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus gaat in gesprek met kemphanen Sergio Padt en Iliass Bel Hassani. De twee vlogen elkaar in de haren in de spelersbus na de uitschakeling tegen Vitesse in de play-offs om Europees voetbal in de Eredivisie.

De ruzie tussen Padt en Bel Hassani liep zo hoog op dat trainer Danny Buijs tussenbeide moest komen. De Telegraaf berichtte donderdag over het voorval, maar volgens het Dagblad van het Noorden is er nog een andere lezing. Ooggetuigen meldden aan de regionale krant dat Bel Hassani eerst trammelant had met een andere Groningen-speler over een kaartspelletje. Padt bemoeide zich met de vete, waarna de vlam in de pan sloeg.

Volgens die lezing werd verder niets gezegd over het 'klikken' van de doelman richting directie en het feit dat hij om het ontslag van Buijs vroeg in de winterstop. "Ik wil eigenlijk bezig zijn met volgend seizoen, maar daar heeft dit indirect misschien wel invloed op", reageert technisch directeur Fledderus. "We gaan in ieder geval in gesprek met de spelers die het betreft, maar laat ik ook voorop stellen dat dit op zich niet iets is dat elders niet gebeurt."

"In elk team waarin ik heb gespeeld was er wel eens ruzie; alleen blijft het dan meestal intern. Het is niet handig dat dit op straat is komen te liggen. We gaan ernaar kijken", aldus Fledderus. Voor Padt is het niet de eerste keer dat hij negatief in het nieuws komt, maar ook voor Bel Hassani kan het incident negatieve gevolgen hebben. De huurling van AZ verkeert nog in onzekerheid over zijn toekomst.

Volgens het Dagblad van het Noorden was de kans aanwezig dat FC Groningen alsnog in gesprek zou gaan met de Alkmaarders over een transfer. Of dat nu nog een optie is, is niet duidelijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws