'PSG-eigenaren in gesprek met Leeds United-eigenaar over overname'

'PSG-eigenaren in gesprek met Leeds United-eigenaar over overname'

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 09:45zo 26-05-2019 om 09:45

Na Paris Saint-Germain komt mogelijk ook Leeds United in handen van Qatar Sports Investments (QSI). Volgens The Financial Times zijn de gesprekken over een overname van een deel van de aandelen van de Championship-club gaande.

Het door de Qatarese staat gesteunde QSI probeert voet aan de grond te krijgen in het Engelse voetbal. Het hoopt nu aandelen van Leeds-eigenaar Andrea Radrizzani over te nemen. Het Britse zakenblad weet dat de Italiaan en de club in gesprek zijn met zes partijen, waaronder dus QSI. Hij lijkt enkel een minderheidsbelang te willen verkopen. Dat geld mag vanwege Financial Fair Play-regels overigens niet in nieuwe spelers worden gestoken.

Radrizzani spendeerde sinds 2017 al meer dan honderd miljoen euro aan transfers bij Leeds. Hij zou overwegen om een deel van zijn aandelen aan QSI te verkopen, zodat hij een belang in een buitenlandse club kan nemen. Op die manier hoopt hij een netwerk te starten, net als City Football Group met Manchester City. Dat zou het makkelijker moeten maken voor Leeds om spelers te kopen zonder de FFP-regels te breken.

Leeds liep onlangs promotie naar de Premier League mis. Derby County was in de play-offs te sterk. Overigens maakte PSG deze week bekend te stoppen met het beloftenteam. Dat kan te maken hebben met de plannen voor een satellietclub.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws