Frenkie de Jong lacht: Ik denk dat niemand dat in z'n contract heeft staan

Frenkie de Jong lacht: "Ik denk dat niemand dat in z'n contract heeft staan"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 15:17zo 26-05-2019 om 15:17

Laatste update: zondag 26 mei 2019 om 15:24zo 26-05-2019 om 15:24

Frenkie de Jong heeft geen afspraken gemaakt met FC Barcelona over het aantal wedstrijden dat hij volgend seizoen gaat spelen. In Camp Nou krijgt de 22-jarige middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal te maken met forse concurrentie.

Barcelona betaalt 86 miljoen euro voor De Jong, maar van een 'dichtgetimmerd' contract met afspraken over het aantal wedstrijden en speelminuten is geen sprake. "Nee, ik denk dat niemand dat in z'n contract heeft staan", lacht De Jong in gesprek met VTBL.

De suggestie - met een knipoog - dat Matthijs de Ligt dat wél aan het regelen is met Barça en anders allang had getekend, wijst De Jong van de hand. "Haha, daar weet ik niks van. Dat zou heel knap zijn, want Matthijs zou dan denk ik de eerste voetballer zijn. Nee, ik moet gewoon heel goed m'n best doen. Dan zien we het wel."

Smeekbede
Vorige week gingen beelden van De Jong uit de kampioenswedstrijd van Ajax tegen De Graafschap viral. Vlak voor het einde van de wedstrijd smeekte hij scheidsrechter Danny Makkelie om wat tijd bij te trekken. "Waarom? Het is niet dat ik geen afscheid wilde nemen, maar het was een heel bijzonder team dit jaar. Dan wil je er zo lang mogelijk van genieten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws