FC Emmen denkt aan semiprof als opvolger Scherpen: Hij staat op het lijstje

FC Emmen denkt aan semiprof als opvolger Scherpen: "Hij staat op het lijstje"

Gepubliceerd: zondag 26 mei 2019 om 19:45zo 26-05-2019 om 19:45

Xavier Mous staat op het lijstje bij FC Emmen. Dat bevestigt Dick Lukkien. De trainer van de Eredivisie-revelatie bekeek de doelman van SC Cambuur de laatste tijd regelmatig.

Lukkien wordt bij De Tafel van Kees door Hans Kraay jr. geconfronteerd met de interesse van Emmen in Mous. "Hij gaat nog niet tekenen, Hans", trapt hij op de rem. "Jij wilt de primeur, maar wij blijven nog steeds op zoek naar een keeper."

Mous wordt wel in de gaten gehouden, bevestigt Lukkien. "Het is niet zo moeilijk. Ik heb een aantal keer in Leeuwarden gezet en naar Mous gekeken. Hij staat bij ons op het lijstje, daar hoef ik niet moeilijk over te doen."

In de play-offs tegen De Graafschap gaf Mous zijn visitekaartje af. "Die jongen keepte heel goed. In de thuiswedstrijd van Cambuur tegen De Graafschap (1-1, red.) pakte hij echt een paar zekere goals", besluit Lukkien, die de naar Ajax vertrokken Kjell Scherpen moet vervangen.

Mous werd opgeleid door Ajax en verruilde vorig jaar TOP Oss voor Cambuur. Zijn contract in Leeuwarden loopt nog één seizoen door. Mous werkt momenteel twee dagen per week bij accountantsbureau Deloitte, maar is bereid om zijn bestaan als semiprof op te geven.

Poll

Zou Mous een goede keeper voor FC Emmen zijn?

(1346 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws