Semiprof Mous moet Scherpen opvolgen: Voetbal staat voor mij natuurlijk op één

Semiprof Mous moet Scherpen opvolgen: "Voetbal staat voor mij natuurlijk op één"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 17:44wo 24-04-2019 om 17:44

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 17:57wo 24-04-2019 om 17:57

FC Emmen lijkt de opvolger voor Kjell Scherpen, die naar alle waarschijnlijkheid bij Ajax zal tekenen, relatief dicht bij huis te zoeken. SC Cambuur-doelman Xavier Mous bevestigt dat hij gevolgd wordt door de Eredivisie-debutant.

Heel concreet is de belangstelling echter nog niet, benadrukt de 23-jarige sluitpost. "Nee, mensen denken dat het al heel ver is. Maar op dit moment is er niet meer dan interesse. Heel veel spannender kan ik het niet maken", lacht hij in gesprek met FC Afkicken. "Of ik al gesproken heb met FC Emmen? Nee."

Mous zou echter wel degelijk openstaan voor een stap hogerop. De pas afgestudeerde doelman werkt momenteel twee dagen per week bij accountantsbureau Deloitte, maar is bereid om zijn bestaan als semiprof op te geven. "Voetbal staat voor mij natuurlijk op één. Ik heb het hartstikke goed naar mijn zin bij Cambuur en het is mooi dat ik dit kan combineren, maar ik ben natuurlijk een ambitieuze sportman. Als de mogelijkheid zich voordoet om een stap omhoog te zetten, moet je daar natuurlijk over nadenken."

De bij Ajax opgeleide doelman verruilde TOP Oss afgelopen zomer voor Cambuur. Zijn contract in Leeuwarden loopt nog één seizoen door.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws