'Buiten Ajax heb ik geen droomclub, het was altijd mijn droom om hier te spelen'

'Buiten Ajax heb ik geen droomclub, het was altijd mijn droom om hier te spelen'

Gepubliceerd: maandag 27 mei 2019 om 06:48ma 27-05-2019 om 06:48

Laatste update: maandag 27 mei 2019 om 06:57ma 27-05-2019 om 06:57

Matthijs de Ligt herhaalt het in gesprek met de NOS nog maar eens: de negentienjarige Ajax-captain weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt. De Ligt wordt al maandenlang gelinkt aan vrijwel alle Europese topclubs, waarvan FC Barcelona en Manchester United het meest concreet lijken te zijn.

De centrale verdediger verschijnt vrijwel dagelijks op de voorpagina's van buitenlandse sportkranten. "Er wordt natuurlijk heel veel geschreven en dat is niet iets van de laatste tijd. Volgens mij is dat het hele jaar al zo en ik laat me er niet gek door maken. Ik heb er niet zo'n moeite mee dat er zo veel geschreven wordt", laat hij weten. "Frenkie de Jong weet al dat hij naar een nieuwe club (FC Barcelona, red.) gaat, ik nog niet. Dat is dan maar zo."

De Ligt heeft de keuze uit meerdere gegadigden, beaamt hij. "Het is niet één club die interesse heeft, nee. Of ik een droomclub heb? Nee, buiten Ajax heb ik niet echt een droomclub. Het was altijd mijn droom om bij Ajax te spelen. Dat is gelukt en daar ben ik blij om." De vijftienvoudig Oranje-international maakt zijn keuze op basis van rationele gronden. "Ik kijk naar wat in mijn ogen het beste voor mijn carrière is, waar ik me het beste kan ontwikkelen, waar ik de meeste speelminuten kan maken... Daarop baseer ik mijn keuze."

Poll

Voor welke club moet De Ligt kiezen?

(7628 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws