Fraser krijgt 'kick' van Sparta-spelers: Luister Henk, het is nog niet gespeeld

Fraser krijgt 'kick' van Sparta-spelers: "Luister Henk, het is nog niet gespeeld"

29-05-2019 07:07 Laatste update: 08:39
18

Sparta-trainer Henk Fraser is trots op de mentale veerkracht die zijn spelers getoond hebben. De Kasteelheren verloren in eigen huis met 1-2 van De Graafschap, maar repareerden de schade dinsdagavond in Doetinchem.

Bennett van Fessem
DOETINCHEM

De spelersgroep verdient dan ook de credits na de behaalde promotie, laat Fraser weten aan VoetbalPrimeur. "Het ligt absoluut bij de jongens. Zij stapten de kleedkamer in en zeiden: luister Henk, het is nog niet gespeeld. Nou, dat geeft wel een bepaalde kick als trainer", aldus de trainer na de 0-2 zege op De Vijverberg.

De Spartanen hebben dinsdagavond hun allerlaatste krachten aan moeten spreken. "Lars Veldwijk kon niet meer en Halil Dervisoglu (ingevallen na een half uur, red.) zei: ik was kapot, invallen in zo'n wedstrijd, met zo'n tempo meteen, terwijl je moet winnen... Ze zaten er echt doorheen."

De spelers en technische staf van Sparta hebben nog een klein maandje de tijd om bij te tanken voordat de voorbereiding op de Eredivisie-rentree weer begint. Fraser is erbij, verzekert hij. "Iedereen heeft zijn ambities en niets is zeker in het voetbal. Wat wel zeker is: ik heb het onwijs naar mijn zin en ik sta nog een jaar onder contract. Dat zijn zaken waar je niet aan voorbijloopt."

Bekijk hieronder het hele interview met Fraser: