Koeman krijgt kritiek van Wolfsburg-directeur: Doen ze zichzelf pijn mee

Koeman krijgt kritiek van Wolfsburg-directeur: "Doen ze zichzelf pijn mee"

30-05-2019 15:49 Laatste update: 17:11
67

VfL Wolfsburg-directeur Marcel Schäfer heeft zich kritisch uitgelaten richting Ronald Koeman, die niet voor Wout Weghorst, maar voor Luuk de Jong koos bij het Nederlands elftal. Koeman schiet zichzelf in de voet met die keuze, zegt Schäfer.

Weghorst heeft in zijn debuutseizoen in de Bundesliga zeventien goals gemaakt en zeven assists gegeven, maar lijkt desondanks niet zeker van een plek in de selectie van Koeman. De spits zat wel in de voorselectie, maar haalde de definitieve selectie niet.

Schäfer vindt dat vreemd. "Daar doen ze zichzelf pijn mee, vertelt hij aan de Wolfsburger Allgemeine Zeitung. "Als je ziet wat Wout dit seizoen gebracht heeft en wat hij voor aandeel had in ons goede Bundesliga-seizoen, vind ik dat verrassend. Als je zijn ontwikkeling ziet.." Schäfer is maar wat blij met wat Weghorst in Wolfsburg laat zien. "Als trainer kun je alleen maar blij zijn als je zo'n speler in je selectie hebt."

Koeman lichtte zijn keuze dinsdag op de persconferentie toe. "Of het een moeilijke keuze was? Nee, want de vaste groep heeft zeer goed gepresteerd in de Nations League. Dat heb ik mee laten wegen. Ze hebben de halve finale verdiend."

"Ik heb aan iedereen mijn uitleg gegeven die afgevallen is. Hoe hij reageerde? Netjes. Teleurgesteld, maar verder prima", zei Koeman.