'Heerenveen stelt technische staf samen en haalt assistent op bij FC Groningen'

'Heerenveen stelt technische staf samen en haalt assistent op bij FC Groningen'

01-06-2019 12:50
42

SC Heerenveen hoopt Hennie Spijkerman aan te kunnen stellen als assistent-trainer. Spijkerman, die het afgelopen seizoen nog rechterhand was van Danny Buijs bij FC Groningen en ook lang actief was bij Ajax, moet Johnny Jansen gaan assisteren.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Spijkerman is de beoogde rechterhand van Jansen, die volgens de krant op korte termijn een contract zal tekenen als hoofdtrainer bij de Friezen. Heerenveen beschouwt Spijkerman als de ideale 'eerste assistent' van Jansen, omdat hij geen ambities heeft om hoofdtrainer te worden en een schat aan ervaring als assistent heeft.

Spijkerman was het afgelopen seizoen werkzaam als assistent van trainer Danny Buijs bij FC Groningen, maar maakte in januari van dit jaar bekend te willen vertrekken bij de noorderlingen. Hij hoopte toen nog op een buitenlands avontuur, maar het lijkt er nu op dat zijn volgende bestemming niet al te ver weg is.

Naast Jansen en Spijkerman wil Heerenveen hoofd opleidingen Jefrey Talan als derde lid van de technische staf. Talan zou dan ook een rol als assistent krijgen toebedeeld.