El Hamdaoui 'werd gek' van Van Gaal: 'Wie denk jij dat je bent? Ro-nal-din-ho?'

El Hamdaoui 'werd gek' van Van Gaal: 'Wie denk jij dat je bent? Ro-nal-din-ho?'

Gepubliceerd: maandag 3 juni 2019 om 11:49ma 03-06-2019 om 11:49

Mounir El Hamdaoui werd tijdens zijn eerste maanden bij AZ 'gek' van trainer Louis van Gaal. De inmiddels 34-jarige stilist vertelt dat in een interview met magazine Staantribune. AZ nam El Hamdaoui in 2007 over van Willem II. 

De samenwerking tussen de aanvaller en Van Gaal verliep in het begin stroef. "Toen ik net van Willem II naar AZ was gekomen, werd ik gek van hem. Hij stuurde me als linksbuiten met allemaal opdrachten het veld in", blikt El Hamdaoui terug. "Er was maar een bepaald vierkant in het veld waar ik mocht lopen. Niet verder naar rechts, niet verder naar achter. Ik moest dit, ik moest dat. Daar blokkeerde ik van."

"Ik ben toen op de trainer afgestapt en heb gezegd dat ik zó niet uit de verf kwam, dat ik het van mijn intuïtie moest hebben en meer vrijheid nodig had", aldus de spits, die een typische Van Gaal-reactie kreeg.

"En wie denk jij dan wel dat je bent? Ro-nal-din-ho? Ik heb gezegd dat ik mezelf bij lange na niet zo goed vond, maar dat mijn kwaliteiten wel beter tot zijn recht zouden komen als ik in het veld meer vrijheid kreeg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws