Eenjarig contract voor nieuwe hoofdtrainer Heerenveen: Hartstikke blij

Eenjarig contract voor nieuwe hoofdtrainer Heerenveen: "Hartstikke blij"

03-06-2019 20:12
20

SC Heerenveen heeft de aanstelling van Johnny Jansen als nieuwe hoofdtrainer bevestigd. De 44-jarige coach tekent in het Abe Lenstra Stadion een contract voor één seizoen. De intentie is dat Heerenveen en Jansen langer met elkaar doorgaan.

"Geweldig dat ik hier de kans krijg", vertelt een blije Jansen op de clubsite van Heerenveen. "Ik ben echt hartstikke blij dat het rond is. Een contract voor een jaar is prima. Het is aan mij om mijn werk hier goed te doen, zodat we samen verder kunnen bouwen."

Jansen loopt al jaren rond in Heerenveen. Negentien jaar geleden begon hij als jeugdtrainer bij de club. Naast jeugdtrainer was Jansen ook hoofd jeugdopleidingen. Vanaf 2014 was hij als assistent-trainer actief bij het eerste elftal. Hij was de rechterhand van Dwight Lodeweges, Foppe de Haan, Jurgen Streppel en Jan-Olde Riekerink. Laatstgenoemde werd vorig seizoen ontslagen door Heerenveen, nadat de club slecht uit de winterstop kwam. Jansen was vanaf dat moment interim-trainer.

"We zijn blij dat Johnny volgend seizoen voor de groep staat en dat hij zijn ambitie om hoofdtrainer te worden hier kan verwezenlijken. Hij kent de club en heeft een duidelijke visie over het voetbal dat we bij sc Heerenveen willen spelen", legt technisch manager Gerry Hamstra uit.

"Hij weet, dankzij zijn achtergrond bij de club, het belang van presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers. Het contract is in eerste instantie voor een jaar, maar zowel wij als Johnny hebben de intentie om ook op de lange termijn met elkaar door te gaan."