Van Gaal 'verraden' door Man United: 'Hij zei: nee, ik zal je nooit ontslaan'

Van Gaal 'verraden' door Man United: 'Hij zei: nee, ik zal je nooit ontslaan'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 00:15di 04-06-2019 om 00:15

Louis van Gaal voelde zich na zijn ontslag 'verraden' door Manchester United. Vice-voorzitter Ed Woodward drukte Van Gaal op het hart dat hij geen ontslag hoefde te vrezen, maar uiteindelijk werd de Amsterdammer alsnog opzij gezet.

"Op dat moment voelde ik me verraden", zegt Van Gaal tegen The Guardian. "Ik voelde me verraden omdat ik van heel veel mensen hoorde dat ze de beslissing in december, januari al hadden genomen. Ik sprak iedere week met Woodward. Na drie stomme nederlagen in december vlogen we er ook uit in de Champions League. Ik sprak met hem en zei: ik snap het als je me ontslaat. Bij een club als Manchester United kun je niet drie keer op rij verliezen."

Woodward stelde Van Gaal gerust. "Hij zei toen: nee, nooit. Ik zal je nooit ontslaan. Geloof in jezelf. Lees niet wat de kranten schrijven. Ik denk dat je je dan verraden kunt voelen, maar nu snap ik het beter. Hij wist dat ik het jaar daarna afscheid zou nemen."

Van Gaal werd ontslagen op dezelfde dag dat Man United de FA Cup won. De aanstelling van José Mourinho werd daarna snel bekendgemaakt. Achteraf bleek dat Mourinho al langer met United onderhandelde. "Het is een erg goede manager. Woodward dacht dat hij een top manager voor meerdere jaren had gestrikt."

Spijt van zijn beslissing om te tekenen bij United heeft Van Gaal niet. "De manier waarop ze me ontsloegen was verschrikkelijk, maar ik heb genoten van mijn tijd in Engeland, vanwege de cultuur en de mensen. Er was veel humur en ik werd altijd gesteund. Ik heb respect voor iedereen met wie ik gewerkt heb."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws