Van PEC naar 'groter PEC': 'Bij thuiswedstrijden gewoon 50.000 man op de tribune'

Van PEC naar 'groter PEC': 'Bij thuiswedstrijden gewoon 50.000 man op de tribune'

Gepubliceerd: dinsdag 4 juni 2019 om 08:18di 04-06-2019 om 08:18

Kingsley Ehizibue zette afgelopen winter een streep door een transfer naar het Italiaanse Genoa, maar gaat nu alsnog de grens over. De 24-jarige rechtsback verruilt PEC Zwolle voor Tweede Bundesliga-kampioen 1. FC Köln en is meer dan tevreden over zijn transfer.

Ehizibue noemt zijn nieuwe club 'een groter PEC Zwolle' en is al meerdere malen wezen kijken, voordat hij zijn beslissing nam. "Het is een grote familieclub. Hier zitten bij thuiswedstrijden gewoon 50.000 mensen op de tribune", deelt hij zijn bevindingen met de Stentor. "En ik heb eerder al eens gezegd dat ik de Bundesliga als ideale vervolgstap zag, omdat die competitie heel aantrekkelijk is." Die Geissböcke willen als promovendus direct voor de middenmoot van de Bundesliga gaan. "De selectie is al sterk en wordt hopelijk nog verder versterkt."

Voor de in München geboren verdediger lonkt nu een nieuwe uitdaging na vijf jaar in dienst van PEC. "Ik ga de kantoormensen, teamgenoten en supporters wel missen. Dat is logisch als je al bijna je hele leven voor een club speelt. Maar Köln is ook een prachtige stad." Die prachtige stad ligt bovendien vlak over de Nederlandse grens. "Als ik een paar vrije dagen heb, rij ik naar mijn stadje. Voor mijn ouders is dat ook fijn. Ze blijven dichtbij. De lach van mijn moeder toen het rond was, vond ik de allermooiste reactie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws