Sensationeel 'transfernieuws' in Spanje: 'Mbappé wil transfer naar Real forceren'

Sensationeel 'transfernieuws' in Spanje: 'Mbappé wil transfer naar Real forceren'

04-06-2019 23:22
47

De opmerkelijke overwinningsspeech van Kylian Mbappé nadat hij was uitgeroepen tot beste speler van de Ligue 1, staat niet op zichzelf. Volgens het Spaanse tv-programma El Chiringuito heeft de twintigjarige aanvaller een transferverzoek ingediend bij Paris Saint-Germain. Hij wil een overstap naar Real Madrid forceren.

Mbappé wekte vorige maand verbazing met zijn uitspraken. "Ik ben nu aangekomen op een tweede kruispunt in mijn carrière. Ik heb hier ontzettend veel ontdekt. Misschien is dit het moment dat ik meer verantwoordelijkheden moet nemen. Misschien bij Paris Saint Germain, met alle plezier, maar misschien ergens anders voor een nieuwe uitdaging", liet hij weten.

Het Franse megatalent wilde naar eigen zeggen een 'boodschap' achter laten, maar PSG probeerde de commotie razendsnel de kop in te drukken. Waar rook is, is echter vuur, claimt El Chiringuito. Mbappé wil vertrekken bij PSG en zijn entourage oefent druk uit op de Franse kampioen om medewerking te verlenen. Hij zou op die manier een sensationele transfer naar Real Madrid willen forceren.

De Koninklijke wordt al langer in verband gebracht met Mbappé, maar lijkt wel het transferrecord van Neymar van 222 miljoen euro te moeten breken. Real hield de hand de afgelopen jaren op de knip, maar wil deze zomer voor een transferrevolutie zorgen. Luka Jovic, Eder Militao en Rodrygo werden al vastgelegd en Eden Hazard en Ferland Mendy moeten spoedig volgen.

Voorzitter Florentino Perez wil alle transfers mede bekostigen door spelers als Gareth Bale, James Rodriguez en mogelijk ook Isco te verkopen.