Benfica-Rotterdammer over 'nieuwe Ronaldo' Félix: 'Mijn beste teamgenoot ooit'

Benfica-Rotterdammer over 'nieuwe Ronaldo' Félix: 'Mijn beste teamgenoot ooit'

05-06-2019 07:25
10

Nu Cristiano Ronaldo de dertig al ruimschoots gepasseerd is, heeft voetbalminnend Portugal zijn hoop gevestigd op João Félix. De negentienjarige Benfica-sensatie wordt in eigen land gezien als de nieuwe Ronaldo, weet oud-ploeggenoot Godfried Frimpong.

De twintigjarige Rotterdammer vertrok in 2015 van Sparta naar Benfica en kwam uiteindelijk in één elftal met Félix terecht. "Hij is de beste speler met wie ik tot nu toe heb gevoetbald", vertelt Frimpong aan de NOS. "Zijn inzicht is abnormaal goed. Hij weet waar hij ballen moet neerleggen en scoort makkelijk. Het is een speler met magie. Van elke bal iets maken, dat is typisch João Félix."

De jonge spelmaker heeft zich inmiddels in de kijker van vrijwel alle topclubs gespeeld. "Hij weet wel dat er veel speelt rond hem, maar hij houdt zich bezig met Benfica. Hij is gelukkig hier en ik denk dan ook dat hij nog een jaar blijft", spreekt Frimpong zijn verwachtingen uit. De linkspoot uit Rotterdam denkt niet dat het hoofd van Félix op hol zal slaan door alle belangstelling. "Hij doet geen gekke dingen, houdt veel van voetbal en niets anders."

Nations League
Félix is woensdagavond te bewonderen tijdens de eindronde van de Nations League: gastland Portugal neemt het op tegen Zwitserland. Eén dag later is het de beurt aan Nederland, dat in Guimarães tegenover Engeland staat. De Portugezen hebben hoge verwachtingen van Oranje, met name van Frenkie de Jong. "Hij is echt hot in Portugal. Ze vinden dat hij altijd goed speelt", aldus Frimpong, die weet dat ook het Liverpool-duo Virgil van Dijk-Georginio Wijnaldum veel aanzien heeft. "Nederland heeft spelers die ervoor hebben gezorgd dat Oranje hier weer groot is."