'Ajax dreigt Hagi mis te lopen door uniek voorstel in historie van het voetbal'

'Ajax dreigt Hagi mis te lopen door uniek voorstel in historie van het voetbal'

Gepubliceerd: donderdag 6 juni 2019 om 22:05do 06-06-2019 om 22:05

Ianis Hagi wordt in verband gebracht met een transfer naar Ajax, maar de Eredivisie-kampioen dreigt naast de twintigjarige Roemeen te grijpen. Volgens Roemeense media kan de middenvelder een zéér opmerkelijke binnenlandse transfer maken.

Steaua Boekarest heeft namelijk aangeklopt bij Viitorul, meldt onder meer de toonaangevende Roemeense journalist Emanuel Rosu. Steaua hoopt de competitiegenoot te overtuigen met een 'uniek voorstel in de historie van het voetbal'. Eigenaar George Becali is bereid om 3,5 miljoen euro te betalen en wil een doorverkooppercentage van dertig procent opnemen in de deal.

Steau doet er daarnaast alles aan om Hagi en zijn beroemde vader Gheorghe, tevens trainer van Viitorul, te overtuigen. Zo wil Becali in het contract van de technicus laten zetten dat hij ieder duel gegarandeerd een basisplaats krijgt én niet gewisseld mag worden. Hagi en zijn entourage hebben tot dusver geen beslissing genomen over de aanbieding.

Gheorghe Hagi liet vorige week nog weten dat zijn zoon dicht bij een transfer naar Ajax is. "Het wordt heel bijzonder voor mij als Ianis voor Ajax gaat spelen. Hij is de Roemeense Xavi", zei het Roemeense voetbalicoon.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws