Oranje-optreden Dumfries is 'zorgwekkend': 'Mazraoui was bruikbaar geweest'

Oranje-optreden Dumfries is 'zorgwekkend': 'Mazraoui was bruikbaar geweest'

Gepubliceerd: maandag 10 juni 2019 om 15:58ma 10-06-2019 om 15:58

De rechtsbackpositie blijft een zorgenkindje bij het Nederlands elftal. Dat wordt gesteld in de NOS Voetbalpodcast. Denzel Dumfries had moeite om mee te komen tegen Portugal, waardoor de strijd om een basisplek aan de rechterkant weer helemaal open lijkt te liggen.

"Het is zorgwekkend", zegt commentator Jeroen Elshoff over Dumfries. "Hij brengt veel kracht, maar je kunt je afvragen of hij op lange termijn goed genoeg is voor de rol die een rechtsback bij het Nederlands elftal moet vervullen. Als de tegenstander kijkt naar de zwakke punten van Nederland, komen ze snel bij Dumfries uit."

Jeroen Stekelenburg wijst op het feit dat Noussair Mazraoui voor Marokko heeft gekozen. "Hoe zonde is dat? Je weet nooit hoe die jongen zich gaat ontwikkelen, maar Mazraoui heeft natuurlijk wel een geweldig jaar gehad bij Ajax", aldus de NOS-verslaggever. "Dumfries is heel bruikbaar als je een tegenstander treft die je onder druk zet, maar voor de rol die een rechtsback nu heeft bij Oranje was Mazraoui natuurlijk ontzettend bruikbaar geweest."

Koeman riep naast Dumfries nog een rechtsback op voor de Nations League-eindronde in Portugal. Hans Hateboer, vleugelverdediger van Atalanta Bergamo, kreeg echter geen speeltijd. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Dumfries de komende jaren de vaste rechtsback van Oranje?

(3109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws