Update: Raiola vecht schorsing met succes aan en spreekt van 'gerechtigheid'

Update: Raiola vecht schorsing met succes aan en spreekt van 'gerechtigheid'

Gepubliceerd: woensdag 12 juni 2019 om 19:20wo 12-06-2019 om 19:20

Laatste update: vrijdag 14 juni 2019 om 13:14vr 14-06-2019 om 13:14

Mino Raiola kan zijn werkzaamheden als zaakwaarnemer voorlopig voortzetten. Dat schrijft Voetbal International. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de beslissing over de schorsing van Raiola, die hij in mei kreeg, uitgesteld tot begin juli.

Dat betekent dat de zaakwaarnemer van onder meer Matthijs de Ligt voorlopig weer aan het werk mag. Raiola ging bij het CAS in beroep tegen de schorsing die hem in mei werd opgelegd door de Italiaanse voetbalbond en de FIFA. Hij diende een zogenaamde spoedaanvraag in zodat de beslissing van de wereldvoetbalbond teruggedraaid kon worden. Dat verzoek is goedgekeurd, meldt het sporttribunaal ook op de eigen site.

Het CAS heeft te kennen gegeven dat de schorsing tijdelijk is opgeheven, totdat er begin juli definitief uitspraak gedaan wordt over de schorsing voor Raiola. De zaakwaarnemer mag alleen nog steeds zijn werk niet doen in Italië. Omdat de nationale voetbalbond hem daar ook schorste mag de belangenbehartiger daar tot 9 augustus niet actief zijn.

Het nieuws zal met gejuich ontvangen worden door Matthijs de Ligt, wiens transfer door de voorlopige vrijspraak van Raiola in een stroomversnelling zou kunnen komen. De zaakwaarnemer van de Ajax-captain zou al in Parijs zijn om een overstap naar Paris Saint-Germain te bewerkstelligen.

Update 14/06, 13:13 uur: Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft via zijn eigen Twitter-kanaal laten weten dat hij zijn schorsing met succes heeft aangevochten. Raiola, die onder meer zaakwaarnemer is van Matthijs de Ligt, mag dus weer aan het werk. 'Gerechtigheid', schrijft hij bij zijn tweet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Matthijs de Ligt

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws