'Babel heeft het niveau niet voor Oranje, maar ik snap wel dat hij toch speelt'

'Babel heeft het niveau niet voor Oranje, maar ik snap wel dat hij toch speelt'

Gepubliceerd: donderdag 13 juni 2019 om 23:46do 13-06-2019 om 23:46

Sjoerd Mossou vindt dat Ryan Babel tekort komt voor het niveau van het Nederlands elftal. De voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad stelt dat de vleugelaanvaller op zijn kunnen speelt, maar dat dat niet voldoende is in Oranje.

FOX Sports vroeg een aantal journalisten, waaronder ook Mossou, om punten toe te kennen aan de spelers van het Nederlands elftal. De AD-verslaggever gaf Babel een zes. "Je kunt zeggen dat het ongelofelijk knap is dat hij in het Nederlands elftal speelt en dat meen ik ook", legt hij uit. "Het is ook heel knap. Als je kijkt wat we op die positie hebben snap ik wel dat hij regelmatig speelt."

"Het is alleen niet genoeg voor het niveau van het huidige Nederlands elftal", vervolgt Mossou zijn betoog. "Voor die positie is het niet genoeg. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Dumfries, daar heb je hetzelfde probleem. Die posities zijn gewoon slecht bezet. Nu geef ik eigenlijk een punt voor een positie en niet voor een speler, want Babel heeft het op basis van zijn kwaliteiten gewoon goed gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws