'Heilige vuur bijna gedoofd' bij Babel: 'Er was gewoon géén interesse'

'Heilige vuur bijna gedoofd' bij Babel: 'Er was gewoon géén interesse'

01-06-2019 15:11
20

Ryan Babel is momenteel een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar zes jaar geleden zag de wereld er heel anders uit. De aanvaller was 'in de war', toen na goede periodes bij Hoffenheim en Ajax interesse van clubs uitbleef.

"Na mijn periode bij Hoffenheim en na de terugkeer bij Ajax verwachtte ik gezien mijn leeftijd en mijn transfervrije status dat de clubs stonden te springen om me voor vier of vijf jaar vast te leggen. Maar er was gewoon géén interesse", zegt Babel in De Telegraaf. "Mijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht belde club na club en kreeg steeds hetzelfde te horen: goede speler, maar niet onze eerste keus."

"Als niet eens de absolute topclubs, maar Schalke 04, Dortmund, Villarreal, Espanyol en Spurs dat zeggen, dan doet dat iets met je zelfvertrouwen", aldus Babel, die besloot zijn 'status' te accepteren en voor het geld te kiezen. Hij ging naar Kasimpasa in Turkije en daarna naar Al Ain in Dubai. "Het heilige vuur was bijna gedoofd", zegt de aanvaller over die periode.

Via Deportivo La Coruña en met name Besiktas knokte Babel zich alsnog terug. "Ik werd kampioen, speelde goed in de Champions League en … pats … opeens was daar dankzij meneer Advocaat weer het Nederlands elftal. Van onder nul knokte ik me in 2,5 jaar tijd naar ver boven de honderd."