'Bijzondere clausule bemoeilijkt hereniging tussen Chelsea en clubicoon Lampard'

'Bijzondere clausule bemoeilijkt hereniging tussen Chelsea en clubicoon Lampard'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 08:34zo 16-06-2019 om 08:34

De zoektocht naar een nieuwe manager verloopt allesbehalve gesmeerd voor Chelsea. The Blues zien clubicoon Frank Lampard als de ideale opvolger van Maurizio Sarri, maar zullen alles uit de kast moeten halen om de oud-middenvelder los te weken van Derby County.

Lampard debuteerde dit seizoen als trainer in het Championship en loodste The Rams direct naar de finale van de play-offs, maar moest het felbegeerde Premier League-ticket aan Aston Villa laten. Volgens diverse Britse media, waaronder Sky Sports en The Sun, wil Derby County het tot medio 2021 doorlopende contract van Lamps openbreken. In de huidige verbintenis van Lampard is bovendien een opvallende clausule opgenomen: een club die Champions League-voetbal speelt, moet een vastgestelde afkoopsom van 4,5 miljoen euro betalen als het Lampard over wil nemen.

Chelsea zal dus hoe dan ook de hoofdprijs moeten betalen voor Lampard, de gedroomde opvolger van Sarri. Hoewel de Italiaan Chelsea naar de derde plek in de Premier League én Europa League-winst gidste, lijkt hij na één seizoen al naar Juventus te verkassen. De naam van Ajax-trainer Erik ten Hag zong ook al rond op Stamford Brigde, maar de Tukker lijkt 'gewoon' in Amsterdam te blijven.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws