Anekdote van Room: 'Ik heb toch tegen jou gespeeld?, zei Guti na zijn transfer'

Anekdote van Room: 'Ik heb toch tegen jou gespeeld?, zei Guti na zijn transfer'

Gepubliceerd: zondag 16 juni 2019 om 09:24zo 16-06-2019 om 09:24

De bij PSV vertrekkende Eloy Room kan zich tijdens de Gold Cup in de kijker spelen. De doelman van Curaçao speelde in Eindhoven tweede viool achter Jeroen Zoet en besloot zijn aflopende contract niet te verlengen.

De dertigjarige sluitpost kon tijdens het seizoen 2017/2018 nog voor Jong PSV uitkomen, maar werd daarna 'slachtoffer' van de leeftijdsgrens voor beloftenteams. Namens PSV 1 kwam hij tot vijf officiële optredens in twee jaar tijd. "Ik wil graag weer aan voetballen toekomen en daarom heb ik mijn contract ook niet verlengd", vertelt Room aan de NOS. De sluitpost hoopt op een buitenlands avontuur. "Engeland, Duitsland, Spanje lijkt me mooi. Maar ook de MLS in Amerika lijkt me wel wat."

Room mag maandagnacht (Nederlandse tijd) proberen om zich te onderscheiden tegen El Salvador, daarna wachten ontmoetingen met Honduras en Jamaica. In 2017 was de doelman er ook al bij: Curaçao verloor toen met 2-0 van Mexico, Jamaica én Honduras, maar Room wist zich te onderscheiden. Erick Gutiérrez deed destijds mee met Mexico en herkende de doelman nog, toen hij dit seizoen in Eindhoven arriveerde. "Ik heb toch tegen jou gevoetbald?, zei Guti tegen mij", vertelt hij. "Later kwam hij terug met een foto van die wedstrijd op de Gold Cup. Hij was toen de aanvoerder van Mexico. Wij hebben jullie toen flink onderschat, zei hij nog."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws