'Vitesse pakt de kaasschaaf en moet gat van 8 miljoen euro dichten'

'Vitesse pakt de kaasschaaf en moet gat van 8 miljoen euro dichten'

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 07:51di 18-06-2019 om 07:51

Valeri Oyf zet het mes in de kosten van Vitesse. De Russische eigenaar is het beu dat er veel meer geld wegvloeit dan dat er binnenkomt in Arnhem. Het budget van de selectie blijft desondanks op peil, meldt de Gelderlander dinsdag.

Vitesse kampt jaarlijks met een gat van circa acht miljoen euro. Oyf past dan ook de kaasschaafmethode toe en grijpt in op de jeugdopleiding, de trainersstaf, de medische afdeling en het kantoorpersoneel. De bezuiniging komt daarmee op 'enkele miljoenen' uit. De ingreep zorgt voor onrust op de werkvloer. Dit jaar zien een tiental medewerkers hun contract niet verlengd worden.

De bezuinigingsoperatie moet Vitesse 'vooral verder in balans brengen', laat algemeen directeur Pascal van Wijk weten. "De uitgaven liggen structureel veel te hoog ten opzichte van de inkomsten. Dat is niet gezond", vertelt hij aan de regionale krant. De Arnhemmers benadrukken dat Oyf niet aan de sportieve ambities tornt. Het budget voor het eerste elftal blijft naar verluidt tien miljoen euro.

"We streven onveranderd naar Europees voetbal. Ook in het nieuwe seizoen. Maar uitspraken als 'een aanval op de top-drie' zijn onrealistisch. Die doe ik niet", aldus Van Wijk, die met de club nog op zoek moet naar een nieuwe hoofdsponsor. Droomparken laat een gat van één miljoen achter.

Daarnaast is het huurcontract met Gelredome een molensteen om de nek van Vitesse. De subtopper betaalt een huursom van 1,9 miljoen per jaar. De club wil nieuwe en billijker afspraken en heeft het huurcontract per 1 oktober 2023 opgezegd.

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws