Afscheid bij Ajax: zes overbodige spelers die Overmars kan verhuren of verkopen

Afscheid bij Ajax: zes overbodige spelers die Overmars kan verhuren of verkopen

Gepubliceerd: dinsdag 18 juni 2019 om 11:00di 18-06-2019 om 11:00

Azor Matusiwa is vertrokken naar FC Groningen, Daley Sinkgraven tekende maandag bij Bayer Leverkusen en Che Nunnely staat op het punt om in Tilburg aan de slag te gaan. Welke Ajacieden zou directeur voetbalzaken Marc Overmars deze zomer nog meer kunnen verkopen of verhuren? Zes namen op een rij. 

Vaclav Cerny | 21 jaar | Contract tot medio 2020
Waarschijnlijk gaat het 'm niet meer worden in Ajax 1 voor Cerny. De Tsjechische vleugelaanvaller deed het afgelopen seizoen weer uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie (10 goals en 12 assists namens Jong Ajax), maar op het hoogste niveau kwam hij niet één minuut in actie. Het contract van Cerny loopt over een jaar af en dus heeft Ajax nu nog de mogelijkheid om iets te verdienen aan de jeugdinternational. Of zou de landskampioen wellicht van plan zijn om Cerny te verhuren aan, bijvoorbeeld, een Eredivisie-club, om daarna te beslissen of hij alsnog toekomst heeft in Amsterdam? 

Siem de Jong | 30 jaar | Contract tot medio 2020
De terugkeer van Siem de Jong naar Ajax in de zomer van 2017 kwam voor veel mensen als een grote verrassing. Na een seizoen op huurbasis bij uitgerekend rivaal PSV besloot Ajax de routinier een contract voor drie jaar aan te bieden. Omdat De Jong niet voorkwam in de plannen van Erik ten Hag, werd hij afgelopen zomer verhuurd aan Sydney FC. Een terugkeer in de Ajax-selectie lijkt nu niet logisch. 


Perr Schuurs | 19 jaar | Contract tot medio 2022
Schuurs erkende een paar maanden geleden dat hij tijdens zijn eerste jaar in Amsterdam op iets meer speelminuten had gehoopt. Nu mocht de tiener het vooral laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. Ten Hag liet de verdediger welgeteld één keer invallen in de Eredivisie. Gezien de concurrentie in de achterhoede wordt het in 2019/20 opnieuw een lastig verhaal voor Schuurs. Idee: een jaartje meters maken en álles spelen bij zijn oude liefde Fortuna Sittard? 

Benjamin van Leer | 27 jaar | Contract tot medio 2021
Na de degradatie met NAC Breda keert Van Leer in principe terug naar de Johan Cruijff Arena. Zijn contract loopt nog tot juli 2021 door. Grote vraag is of de goalie zin heeft om een jaar de bank warm te houden. Mocht Ajax besluiten om Bruno Varela definitief over te nemen van Benfica, dan daalt Van Leer nog verder in de pikorde. 

Rasmus Kristensen | 21 jaar | Contract tot medio 2022
In januari 2018 betaalde Ajax ruim vijf miljoen euro aan FC Midtjylland voor Kristensen. De samenwerking met de Deense back is op een teleurstelling uitgelopen. Kristensen heeft nog geen moment laten zien dat hij iets toevoegt aan Ajax. Noussair Mazroui is Kristensen voorbijgestreefd en bij abesentie van de international van Marokko, kiest Ten Hag voor Joël Veltman. Kristensen liet zelf ook al blijken dat hij niet happy is met zijn situatie


Hassane Bandé | 20 jaar | Contract tot medio 2023
Na zijn miljoenentransfer van KV Mechelen naar Ajax werd Bandé bij zijn nieuwe club vrijwel onmiddellijk getroffen door een zware blessure. Tijdens een oefenduel brak de aanvaller zijn linkerkuitbeen en scheurde hij de binnenband van z'n enkel. Einde seizoen. Overmars en Ten Hag moeten tijdens de voorbereiding op 2019/20 een beslissing nemen: is Bandé al klaar voor Ajax 1, moet hij minuten gaan maken bij het beloftenteam of is het voor de ontwikkeling van de Burkinees misschien beter om elders wekelijks te spelen op het hoogste niveau? 

Welke spelers moet Overmars volgens jou wel of niet verkopen? Wie kan op huurbasis verkassen? Deel het in de comments! 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet Ajax sowieso wél in Amsterdam houden?

(10222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws