Spelersrapport: Gouden invalbeurt Beerensteyn, ongelukkige sterspeelsters

Spelersrapport: Gouden invalbeurt Beerensteyn, ongelukkige sterspeelsters

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 20:15do 20-06-2019 om 20:15

De Oranje Leeuwinnen stelden door een 2-1 zege op Canada, de nummer vijf van de FIFA-ranking, de groepswinst veilig op het WK in Frankrijk. Nederland lijkt langzaam maar zeker de schroom van zich af te gooien. VoetbalPrimeur deelt weer cijfers uit.

Sari van Veenendaal – 5,5: Ze werd gered door de grensrechter, toen ze de bal wel heel makkelijk door haar benen zag gaan. Daarmee maakte Van Veenendaal geen beste beurt.

Desiree van Lunteren – 4,5: Al na één minuut ging de rechtsback in de fout en dat leek ze even te moeten bekopen met een penalty. Bij de 1-1 dook een tegenstandster in haar rug op. Aanvallend droeg Van Lunteren weinig bij, al was de assist op Beerensteyn prima.

Anouk Dekker – 6,5: De opbouw van de Oranje-defensie blijft een bron van zorg. Ook verdedigend oogt het niet altijd stabiel, maar echt in de problemen kwam Dekker niet. Ook was ze belangrijk met een knappe goal.

Dominique Bloodworth – 6,5: Bloodworth heeft zich herpakt na haar slechte start van het toernooi. Het oogt achterin nog niet altijd als een geoliede machine, maar de verdedigster van Arsenal oogt steeds degelijker.

Merel van Dongen – 6: De vervanger van Kika van Es. Ze begon onwennig, maar na de pauze ging het beter. Ze had een paar goede tackles in huis en vond als linkspoot iets makkelijker de oplossing naar voren dan haar voorgangster.

Jackie Groenen – 7: Ze ontpopt zich als de motor op het middenveld, maar ook voetballend behoort ze tot de beteren. Wederom een sterk optreden van Groenen.

Daniëlle van de Donk – 5,5: Ze slaagt er nog niet in haar stempel op het aanvalsspel te drukken. Dat was in de voorgaande duels ook al het geval. Een spectaculaire omhaal, maar verder moest ze het vooral van haar arbeid hebben.

Sherida Spitse – 6,5: Als Groenen de motor is, dan is Spitse de olie. Ze toonde duidelijk verbetering ten opzichte van de eerste twee wedstrijden. De controleur was bovendien belangrijk met een assist.

Shanice van de Sanden – 5: De rechtsbuiten werkt keihard, maar is dit toernooi vooralsnog weinig gelukkig. Ze zat aardig in de tang bij de Canadezen. Een paar zeldzame hoogtepunten (voorzet die bijna binnen viel), maar al met al te weinig.

Vivianne Miedema – 7: Moest het grotendeels alleen opknappen voorin. Miedema werd weinig in stelling gebracht. Na ruim een half uur werd ze wél bediend en was ze prompt gevaarlijk met een goede actie en een schot op de paal. Ook als aanspeelpunt weer belangrijk.

Lieke Martens – 5: Martens werd fel op de huid gezeten en kwam geen moment in het stuk voor. De aanvalster van FC Barcelona werd na zeventig minuten uit haar lijden verlost.

Invallers:

Jill Roord – 6,5: Ze deed slechts twintig minuten mee, maar wéér een sterke invalbeurt van Roord. De aanvallende middenveldster blijft op de deur kloppen bij bondscoach Sarina Wiegman.

Lineth Beerensteyn – 7,5: Beerensteyn kwam in de plaats van de tegenvallende Martens en besliste het duel. Ze zette de aanval zelf op met een fraaie actie en rondde keurig af.

Renate Jansen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws