'Ik had het zeker voor me gezien dat ik langer bij Ajax was gebleven, de club ook'

'Ik had het zeker voor me gezien dat ik langer bij Ajax was gebleven, de club ook'

21-06-2019 09:32
52

Alfred Schreuder is trots dat hij bij Ajax heeft gewerkt. De trainer uit Barneveld was anderhalf jaar lang de rechterhand van Erik ten Hag bij de Amsterdamse club, maar gaat nu op eigen benen staan. Hij wordt hoofdtrainer bij Hoffenheim.

In een lang interview met Ajax Showtime duidt Schreuder het eerste dat hem te binnen schiet als hij aan zijn periode bij Ajax denkt. "Dit had niemand van tevoren verwacht. Als je het in één woord moet samenvatten was het overweldigend. Ik had dit voor geen goud willen missen."

Hij heeft er echter geen spijt van dat hij naar Duitsland is vertrokken. "Nee, van dit soort dingen hoef je geen spijt te hebben", legt Schreuder uit. "Ik had het zeker voor me kunnen zien dat ik langer bij Ajax was gebleven en dat had Ajax ook. Maar de uitdaging die ik bij Hoffenheim krijg trekt mij persoonlijk enorm aan. Dat heeft ertoe geleid dat Overmars mij heeft laten gaan."

"Ajax is de grootste club van Nederland en als je ziet hoe groot Ajax internationaal is, ben ik heel trots dat ik hier gewerkt heb. Intern zijn er zoveel lieve en aardige mensen. Het is een hele warme club en dat heb ik als enorm positief ervaren."