Stam hoopt op Berghuis, maar ving bot bij Vilhena: 'Soms moet je meedenkend zijn'

Stam hoopt op Berghuis, maar ving bot bij Vilhena: 'Soms moet je meedenkend zijn'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 18:18ma 24-06-2019 om 18:18

Jaap Stam hoopt Steven Berghuis net als Jens Toornstra en Nicolai Jörgensen voor Feyenoord te behouden, maar pogingen om ook Tonny Vilhena over te halen tot een langer verblijf in De Kuip bleken vruchteloos. Dat vertelt de kersverse trainer van de Rotterdammers aan FOX Sports.

"Ik heb met Tonny gesproken, maar hij was heel duidelijk en stellig in wat hij wil en wat hij hier gedaan heeft", laat Stam weten. "Hij heeft zoveel jaar in het eerste elftal gespeeld en hij is enorm belangrijk geweest voor Feyenoord. Hij wilde een keer die stap maken naar het buitenland. Natuurlijk is het een speler die je graag bij de groep houdt, maar soms moet je ook meedenkend zijn."

Dat Toornstra en Jörgensen bij Feyenoord blijven, stemt Stam desondanks tevreden. Hij hoopt dat Berghuis hun voorbeeld volgt. "Dat is enorm belangrijk, omdat die spelers dusdanige kwaliteiten hebben dat ze de rest kunnen helpen. Het zijn spelers die in het verleden heel belangrijk zijn geweest voor de club. Het zijn spelers met kwaliteiten die nog steeds heel belangrijk zijn voor de club."

Stam is lovend over Berghuis. "Het is een jongen die graag wil voetballen en het maximale uit zijn carrière wil halen. We zijn allemaal erg gebrand op resultaat, dat wil ik ook als trainer. En als je dat wil als trainer, dan heb je spelers nodig die het verschil kunnen maken. Daar is hij er één van."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Feyenoord onder Jaap Stam weer de weg omhoog vinden?

(17173 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws