'Neymar nadert terugkeer bij Barcelona: akkoord over vijfjarig contract'

'Neymar nadert terugkeer bij Barcelona: akkoord over vijfjarig contract'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 07:56di 25-06-2019 om 07:56

Laatste update: dinsdag 25 juni 2019 om 09:20di 25-06-2019 om 09:20

FC Barcelona en Neymar hebben een grote stap gezet richting een terugkeer van de Braziliaan naar Camp Nou. Beide partijen zijn het eens over een vijfjarig contract, zo kopt Diario Sport dinsdag op de voorpagina.

De Catalaanse sportkrant meldde maandag al dat Neymar bereid is om het boetekleed aan te trekken, zodat hij met een schone lei kan terugkeren in Catalonië. De 27-jarige aanvaller vertrok in de zomer van 2017 voor liefst 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain, daarmee Barça in vertwijfeling achterlatend. Hij moet nu flink wat salaris inleveren om een terugkeer mogelijk te maken.

In Parijs verdient Neymar momenteel 36,8 miljoen euro per seizoen. Mocht hij terugkeren naar Barcelona, dan zou de dribbelaar zich tevreden moeten stellen met zo'n 24 miljoen. Toch is hij reeds akkoord gegaan, aangezien hij koste wat kost wil terugkeren. Neymar wil 'zijn glimlach' terugvinden in Spanje, weet Sport.

De Spaanse kampioen moet er nog wel uitkomen met PSG. Eerder meldde Sport al dat voorzitter Josep Bartomeu denkt aan een deal van honderd miljoen euro plus Philippe Coutinho. Mogelijk worden ook spelers als Ivan Rakitic en Samuel Umtiti verkocht om Neymar én Antoine Griezmann te financieren.

Poll

Wat moet Neymar doen?

(5787 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws