'Weer één wissel in Oranje-defensie: Roord en Beerensteyn wederom in de dug-out'

'Weer één wissel in Oranje-defensie: Roord en Beerensteyn wederom in de dug-out'

Gepubliceerd: dinsdag 25 juni 2019 om 08:25di 25-06-2019 om 08:25

De Oranje Leeuwinnen lijken wederom slechts één wijziging door te voeren voor het achtste finale-duel met Japan van dinsdagavond. Stefanie van der Gragt is volgens het Algemeen Dagblad weer fit genoeg om in de basis te starten.

De centrale verdedigster van FC Barcelona startte tijdens de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, maar moest vanwege een blessure verstek laten gaan tegen Kameroen en Canada. Anouk Dekker stond samen met Dominique Bloodworth in het hart van de verdediging en scoorde tegen Canada, maar lijkt weer plaats te moeten maken voor Van der Gragt. Linksback Merel van Dongen krijgt naar verwachting weer de voorkeur boven Kika van Es.

Bondscoach Sarina Wiegman gaat volgens het AD geen wijzigingen doorvoeren op het middenveld en in de voorhoede. Jackie Groenen, Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk, Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Lieke Martens zullen dus wederom in de basis staan. Vaste invallers Jill Roord en Lineth Beerensteyn lijken zich wederom te moeten verzoenen met een plek in de dugout.

Nederland en Japan trappen dinsdag om 21.00 uur af in Rennes. De winnaar van het treffen stuit in de kwartfinale op China of Italië: de twee kruisen eerder op de avond de degens in Montpellier.

De opstelling volgens het AD: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Spitse, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Nederland winnen van Japan?

Ja
77%
Nee
23%
(1893 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws