Kristensen op voorpagina lokale krant: 'Italiaanse interesse in Ajax-back'

Kristensen op voorpagina lokale krant: 'Italiaanse interesse in Ajax-back'

Gepubliceerd: donderdag 27 juni 2019 om 11:23do 27-06-2019 om 11:23

Laatste update: donderdag 27 juni 2019 om 11:55do 27-06-2019 om 11:55

De naam van Rasmus Kristensen prijkt op de voorpagina van La Nuova Ferrara, een lokale krant in Italië. De Deense rechtsback zou in beeld zijn bij SPAL, de nummer dertien van de Serie A het afgelopen seizoen.

Kristensen kwam in januari 2018 voor 5,5 miljoen euro van FC Midtjylland naar Ajax. In Amsterdam wist hij nog niet uit te groeien tot vaste waarde. Sterker nog: de 21-jarige Deen lijkt Noussair Mazraoui en Joël Veltman voor zich te moeten dulden in de pikorde. SPAL zou interesse hebben in de rechtsback, die de opvolger moet worden van Manuel Lazzari, die op het punt staat te verkassen naar SS Lazio. Dat meldt La Nuova Ferrara.

Een vertrek uit Amsterdam lijkt niet per se onlogisch, al staat Kristensen nog wel tot medio 2022 onder contract. In het afgelopen seizoen kwam Kristensen tot negentien optredens. In de finale van de beker kreeg Kristensen een basisplek, daarin maakte hij zijn enige goal van het seizoen. Verder kwam de Deen tot zes assists.

Eerder deze maand gaf Kristensen al te kennen een vertrek niet uit te sluiten. "Ik denk niet dat we alle drie bij de club zullen blijven, dus we moeten zien wie er weggaat", zei hij tegenover Tipsbladet over de hevige concurrentiestrijd op de positie van rechtsback. "Als ik niet nodig ben, moet ik een andere club zoeken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Doet Ajax er goed aan Kristensen te laten gaan?

(2375 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws