Heracles Almelo niet als eindstation: 'Mijn droom is om terug te keren bij Ajax'

Heracles Almelo niet als eindstation: 'Mijn droom is om terug te keren bij Ajax'

27-06-2019 11:32
34

Teun Bijleveld heeft een doorbraak in het eerste van Ajax nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder hoopt bij Heracles Almelo eindelijk minuten in de Eredivisie te kunnen gaan maken.

"Ik ben nu 21 en ik denk dat het voor mijn persoonlijke ontwikkeling het beste is om in de Eredivisie te voetballen. Dat zag ik eerder bij Heracles Almelo gebeuren, dus vandaar de stap. Dat is eigenlijk de enige reden", legt Bijleveld uit in gesprek met Ajax Showtime.

Na twee jaar Ajax, dat hem overnam van AZ en waar hij zijn wedstrijden in Jong speelde, kiest Bijleveld dus voor Heracles, maar een doorbraak in de hoofdstad heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het is wel mijn droom om terug te keren bij Ajax, maar voor nu is dat niet het doel. Het doel is om eerst te slagen bij Heracles en daarna zien we wel verder."

Vorig jaar kon Bijleveld ook al verkassen, maar toen besloot hij te blijven. "Ik dacht: ik blijf bij Ajax en wie weet lukt het me. Maar op een gegeven moment moet je kiezen voor je ontwikkeling en minuten gaan maken in de Eredivisie."