'Beledigd PSG haakt af door 'respectloze' eisen van De Ligt en Raiola'

'Beledigd PSG haakt af door 'respectloze' eisen van De Ligt en Raiola'

27-06-2019 14:18 Laatste update: 15:13
265

Paris Saint-Germain is niet te spreken over Matthijs de Ligt en zaakwaarnemer Mino Raiola. Het kamp van de Ajax-aanvoerder eiste naar verluidt twee clausules die PSG veel te ver gingen. Dat meldt het Franse RMC Sport donderdag.

De Ligt is op weg naar Juventus, dat hem voor de neus van FC Barcelona en Paris Saint-Germain lijkt weg te kapen. De Franse grootmacht hád enkele weken geleden nog de beste papieren om de negentienjarige verdediger over te nemen van Ajax, maar werd geconfronteerd met twee 'extravagante' eisen.

Volgens RMC wilde De Ligt met een clausule een vertrek kunnen forceren als de Franse Ligue 1 hem niet zou bevallen. Bovendien verzocht hij een minimale afkoopsom van 150 miljoen euro in zijn contract. Het verraste PSG ging daar niet mee akkoord, omdat de club volledige toewijding verwacht van zijn spelers. Juventus honoreerde de eis wél.

Het is in Frankrijk niet toegestaan om een minimale afkoopsom op te nemen in de contracten van voetballers. De Franse grootmacht had de Franse regelgeving kunnen omzeilen met een private overeenkomst, maar dat was om 'ethische redenen' geen optie. De clubleiding zou de eis van het kamp-De Ligt als een gebrek aan respect en belediging hebben gezien.

Omdat Juventus wel een minimale afkoopsom accepteert, heeft de kampioen van Italië de beste papieren om De Ligt over te nemen van Ajax. Volgens Italiaanse media kan hij jaarlijks twaalf miljoen euro gaan verdienen, inclusief bonussen. Juventus wil zo snel mogelijk met Ajax om de tafel voor onderhandelingen over de transfersom, die rond de 75 miljoen euro zou moeten liggen.