Van den Berg mist diploma-uitreiking na droomtransfer naar Liverpool: Jammer

Van den Berg mist diploma-uitreiking na droomtransfer naar Liverpool: "Jammer"

Gepubliceerd: vrijdag 28 juni 2019 om 15:08vr 28-06-2019 om 15:08

Sepp van den Berg mist volgende week zijn diploma-uitreiking, omdat hij op het trainingsveld wordt verwacht bij Liverpool. Ruben Soppe, zijn mentor op het Centre for Sports & Education in Zwolle, is desondanks apetrots.

Van den Berg rondde donderdag zijn droomtransfer naar Liverpool af. De zeventienjarige Zwollenaar, die net is geslaagd voor zijn havo-opleiding, vertrekt dus naar de winnaar van de Champions League. "Hoger kan niet", reageert mentor Soppe vol trots tegenover De Stentor. "In de toekomst vormen Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever een vaste waarde in de centrale verdediging bij Liverpool."

In Liverpool kan Van den Berg zich goed verstaanbaar maken, denkt Soppe. De verdediger had een 7,3 op zijn eindlijst voor Engels. Voor Duits, de moedertaal van manager Jürgen Klopp, scoorde hij minder goed en maakte hij zelfs gebruik van een herkansing. "Ik heb hem al een appje gestuurd. Dat het maar goed is dat hij die herkansing heeft gedaan, zodat hij nu ook goed kan communiceren met Jürgen Klopp, zijn nieuwe Duitse trainer."

De Liverpool-transfer heeft één nadeel: Van den Berg mist volgende week de diploma-uitreiking, omdat Klopp hem aan het werk wil zien. "Jammer, want zo konden we hem gelijk goed uitzwaaien", aldus Soppe. "Maar als hij weer in Nederland is, plannen we vast een mooi moment."

Poll

Heeft Van den Berg een goede keuze gemaakt met Liverpool?

(10949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws