'Dost houdt zelf ook vertrek tegen: spits wil fors salaris niet opgeven'

'Dost houdt zelf ook vertrek tegen: spits wil fors salaris niet opgeven'

30-06-2019 08:59
32

Niet alleen de vraagprijs van Sporting Portugal, ook Bas Dost zelf staat zijn vertrek uit Lissabon in de weg. De dertigjarige Nederlander zit prima op zijn plek en ziet absoluut geen noodzaak om te vertrekken, meldt O Jogo.

Sporting hoopt Dost deze zomer te verkopen, maar de vraagprijs bedroeg liefst twintig miljoen euro. Onder meer Sevilla, Schalke 04 en Bordeaux haakten daardoor af, terwijl ook Newcastle United weinig kans maakt. De Portugese topclub is nu echter bereid om te onderhandelen, al wil het minimaal 12 miljoen ontvangen. Voor dat bedrag kwam de spits in 2016 over van VfL Wolfsburg.

Volgens de Portugese sportkrant is er echter nog een belangrijk obstakel. Dost heeft het – ondanks het incident waarbij hij vorig jaar werd aangevallen door hooligans van de club – prima naar zijn zin bij Sporting. Hij strijkt bovendien een riant salaris op van drie miljoen euro netto per seizoen. Alleen voor een heel mooie club wil hij vertrekken. Zijn contract loopt nog twee jaar door in Lissabon.

Sevilla
O Jogo meldt dat Sevilla acht miljoen euro over had voor Dost, maar dat vond Sporting te weinig. De Spanjaarden lijken inmiddels te zijn doorgeschakeld naar Luuk de Jong. Sporting blijft achter met een dilemma: de club wil verlost worden van het salaris van Dost, maar weigert hem voor een fooi van de hand te doen.