'In mijn ogen is Matthijs misschien al wel de beste verdediger ter wereld'

'In mijn ogen is Matthijs misschien al wel de beste verdediger ter wereld'

30-06-2019 09:20
86

Perr Schuurs denkt dat hij stappen heeft gemaakt bij Ajax sinds zijn komst van Fortuna Sittard vorig jaar. De negentienjarige verdediger hoopt de opvolger te worden van Matthijs de Ligt, maar beseft dat de aanvoerder grote schoenen achterlaat om te vullen.

"In mijn ogen is Matthijs misschien al wel de beste verdediger op de wereld", zegt Schuurs na het oefenduel met Aalborg tegen VTBL. "Ik kijk naar hem op en kijk goed naar hoe hij alles doet. Daar probeer ik van te leren." Hij roemt de 'meedogenloosheid' van De Ligt. "Ik moet een stuk meedogenlozer worden, daar kan ik stappen in maken."

Toch hoopt Schuurs een kans te krijgen van trainer Erik ten Hag nu De Ligt voor een transfer staat. "Dat is wel het doel. Ik kijk vooral naar mezelf. Ik moet de trainer laten zien dat ik in de basis wil starten. Ik heb een heel jaar gehad, aankomend seizoen wordt een stuk meer verwacht. Ik wil gewoon kijken wat mijn kansen zijn en deze voorbereiding in ieder geval alles geven."

Schuurs sluit een verhuurperiode niet uit. Nog een jaar Eerste Divisie ambieert hij niet. "Dat is natuurlijk niet wat ik het liefste wil, maar als dat uiteindelijk moet, dan moet ik daarmee leven. Maar ik wil natuurlijk op Eredivisie-niveau spelen."

Schuurs merkt in ieder geval dat hij een stuk beter meekomt dan vorig jaar, toen hij net was overgenomen van Fortuna. "Dat is ook logisch, ik heb het hele jaar op een hoog niveau meegetraind. Ten opzichte van vorig jaar ben ik een stuk fitter geworden, qua snelheid en alle performances ben ik gegroeid. Dat merk ik nu ook."