Martens verwacht weer 'rollercoaster': 'Maar op adrenaline kan ik veel'

Martens verwacht weer 'rollercoaster': 'Maar op adrenaline kan ik veel'

30-06-2019 09:41
26

Lieke Martens verwacht dat het duel met Zweden in de halve finale van het WK niet in gevaar komt. Veel op het trainingsveld zal ze de komende dagen echter niet staan, zegt de Oranje Leeuwin tegen het Algemeen Dagblad.

Martens vormde lang een vraagteken voor het kwartfinaleduel met Italië (2-0) vanwege een teenblessure. Na de wedstrijd tegen Japan was de pijn zo heftig, dat ze enkele dagen amper kon lopen. Tot kort voor de aftrap was het dan ook twijfelachtig of ze in actie kon komen in Valenciennes. "Richting woensdag wordt het hetzelfde verhaal als de voorbije dagen", stelt de aanvalster nu.

"Het was een rollercoaster. Wel, niet, wel, niet. Maar ik heb er altijd in geloofd, ik weet wat mijn lichaam kan", vertelt Martens. "We hebben een fantastische medische staf, samen hebben we er alles aan gedaan. En ik heb nu gewoon de negentig minuten vol gemaakt. Het blijft pijn doen, ik heb nu weer veel reactie. Maar als ik nu kan spelen, kan ik dat woensdag ook."

"Op adrenaline kan ik heel veel", stelt de FC Barcelona-speelster de Oranje Leeuwinnen gerust. Zweden is woensdag om 21.00 uur de tegenstander in Lyon.