'Als ik een heel seizoen speel, geef ik vijftien assists. Ben ik van overtuigd'

'Als ik een heel seizoen speel, geef ik vijftien assists. Ben ik van overtuigd'

Gepubliceerd: zondag 30 juni 2019 om 15:16zo 30-06-2019 om 15:16

Laatste update: zondag 30 juni 2019 om 15:18zo 30-06-2019 om 15:18

Als het aan Thijmen Goppel ligt, gaat ADO Den Haag niet op zoek naar een opvolger van Sheraldo Becker. De vleugelaanvaller belooft vijftien assists als hij een basisplaats krijgt.

Becker verliet ADO onlangs voor de Duitse promovendus 1. FC Union Berlin. Goppel is klaar om het stokje over te nemen. "Sheraldo Becker is vertrokken en ik moet hem doen vergeten. Er komt waarschijnlijk nog iemand bij, maar dan is het aan mij de taak om te laten zien dat ik hoor te spelen", zegt hij tegen Omroep West.

De 22-jarige Goppel ziet zichzelf als de opvolger van Becker. "Ik weet wat ik kan. Een seizoen eerder heb ik ook veel wedstrijden gespeeld. Ik ben er van overtuigd dat als ik een heel seizoen speel dat ik vijftien assists kan geven", zegt hij vol bravoure. "Het zou gek zijn als ik - nu Becker is vertrokken - zeg dat ik er niet voor zou gaan. Dan sta ik hier voor Jan Lul niks te doen."

"Ik moet gewoon nu voor mijn kans gaan. Ik doe mijn best en ik doe alles wat er gevraagd wordt en ik doe er ook alles voor. Is dat uiteindelijk niet genoeg, dan is het niet genoeg. Als ik niet goed genoeg ben, dan ben ik niet goed genoeg. Ik doe gewoon mijn uiterste best en meer kan ik niet doen", besluit Goppel.

Goppel speelde afgelopen 22 wedstrijden in de Eredivisie, maar stond niet één keer aan de aftrap. In 387 minuten scoorde hij niet en gaf ook geen assist. In de met 8-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Honselersdijk was Goppel drie keer de aangever in de eerste helft.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws