'Dat kun je vergeten, Ajax, PSV en Feyenoord zijn te goed. Plek vier is maximum'

'Dat kun je vergeten, Ajax, PSV en Feyenoord zijn te goed. Plek vier is maximum'

04-07-2019 14:59
110

Vitesse gaat komend seizoen niet de aanval openen op de traditionele top-drie. Dat stelt trainer Leonid Slutsky, die vol voor plek vier gaat.

De top-drie is volgens hem onhaalbaar voor Vitesse. "Dat kun je vergeten. Ajax, PSV en Feyenoord zijn te goed", aldus Slutsky tegenover Voetbal International. "AZ is normaal de nummer vier. Zij verkopen één of twee basisspelers per seizoen. Dat kunnen ze opvangen, heel knap hoe ze dat doen. Plek vier is het maximaal haalbare voor ons. Als alles meezit en als we constanter worden."

Vitesse eindigde vorig seizoen als vijfde in de Eredivisie. De finale van de play-offs om Europees voetbal werd vervolgens verloren van FC Utrecht. De Arnhemse club begint het nieuwe seizoen op 3 augustus met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Slutsky begint dan aan zijn tweede jaar bij Vitesse.

Vilhena
Slutsky laat zich in gesprek met VI ook uit over de Russische transfer van Tonny Vilhena. De middenvelder verliet Feyenoord voor FK Krasnodar. "Een goede keuze trouwens, die zijn goed bezig en op de Nederlandse toer", zegt Slutsky over de match tussen Vilhena en Krasnodar. "Hier ziet niet iedereen de ware kracht van Krasnodar volgens mij, maar let op die club." Krasnodar werd afgelopen seizoen derde in Rusland.