Excelsior strikt proefspeler: 'Bij Groningen aan Eredivisie geproefd en wil terug'

Excelsior strikt proefspeler: 'Bij Groningen aan Eredivisie geproefd en wil terug'

08-07-2019 19:08 Laatste update: 19:22
11

Ahmad Mendes Moreira speelt de komende twee seizoenen voor Excelsior. De 24-jarige aanvaller was al op proef bij de Eredivisie-degradant en wekte zaterdag nog verbazing, toen trainer Ricardo Moniz hem op het laatste moment uit zijn opstelling moest schrappen.

Mendes Moreira zou minuten maken in het oefenduel met MZC '11, maar zijn zaakwaarnemer floot Excelsior terug. Nu zijn beide partijen alsnog akkoord over een verbintenis. "Dit is heel erg mooi. Ik trainde sinds het begin mee met als insteek om hier te blijven. Excelsior is een ambitieuze club die graag terug wil naar de Eredivisie en daar wil ik graag deel van uitmaken."

Mendes Moreira maakte vorig jaar de overstap van Kozakken Boys naar FC Groningen. Hij maakte dertien keer zijn opwachting in de Eredivisie, voornamelijk als invaller. In januari vertrok hij op huurbasis naar Telstar, waarna hij niet meer terug hoefde te keren in Groningen. "Bij Telstar lag na het seizoen ook een contract voor mij klaar, maar ik wilde graag voor een ambitieuzere club in de Keuken Kampioen Divisie spelen", stelt de linksbuiten.

"Bij FC Groningen heb ik immers aan de Eredivisie geproefd en daar wil ik graag naar terug. Hetzelfde geldt voor Excelsior, dat na vijf seizoenen Eredivisie natuurlijk niets liever wil dan snel terugkeren op het hoogste niveau", besluit Mendes Moreira.

De Kralingers versterkten zich eerder onder meer met Joël Zwarts, Thomas Verhaar, Sander Fischer en Kyle Ebecilio voor het nieuwe seizoen. Daar staat het vertrek van onder anderen Jerdy Schouten naar Bologna tegenover.