Feyenoord kan Kelly gratis overnemen: Krijgt Reading spijt van, onbegrijpelijk'

Feyenoord kan Kelly gratis overnemen: "Krijgt Reading spijt van, onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 06:58di 09-07-2019 om 06:58

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 08:11di 09-07-2019 om 08:11

Feyenoord heeft er goed aan gedaan door Liam Kelly naar Rotterdam-Zuid te halen, denkt Brian Tevreden. De 37-jarige Amsterdammer kent Kelly nog van zijn tijd bij Reading, waar hij tussen 2016 en 2018 fungeerde als technisch directeur.

Voorafgaand aan het seizoen 2016/2017 haalde Tevreden de huidige Feyenoord-trainer Jaap Stam naar The Royals en zag hij Kelly opbloeien. "Toen ik bij Reading kwam, moest Liam eigenlijk vertrekken. Ze vonden hem te klein. Ik heb hem toen toch voor de club behouden en naar de eerste selectie gepromoveerd", vertelt de huidige directeur van het Belgische Roeselaere aan Voetbal International.

Kelly had nog een doorlopend contract, maar Reading hoefde geen transfersom te incasseren. "Daar krijgen ze spijt van, echt onbegrijpelijk", spreekt Tevreden zijn verbazing uit. "Er was ook interesse uit de Premier League voor hem en ik denk dat hij binnen één of twee jaar weer naar Engeland vertrekt. Ik ben echt heel verbaasd dat ze hem zo makkelijk hebben laten gaan. Bizar eigenlijk."

De TD omschrijft Kelly als een 'type-Xavi'. "Hij is klein van stuk en heel technisch. Ik denk dat hij moeiteloos mee kan bij Feyenoord en al snel basisspeler zal worden", denkt hij. De Ierse jeugdinternational kan zijn fysieke beperkingen volgens Tevreden prima compenseren. "Ondanks zijn lengte is hij fysiek best sterk. Je zet hem niet zomaar van de bal. En hij kan zo ontzettend kort om zijn as draaien, dat hij meestal helemaal niet in de duels komt."

Poll

Kan Feyenoord komend seizoen weer serieus meedoen om de landstitel?

(22698 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws