AZ maakt komst van groot Twente-talent officieel: De keuze was snel gemaakt

AZ maakt komst van groot Twente-talent officieel: "De keuze was snel gemaakt"

Gepubliceerd: donderdag 11 juli 2019 om 13:59do 11-07-2019 om 13:59

Tijs Velthuis mag zich officieel speler van AZ noemen. De zeventienjarige verdediger komt over van FC Twente en tekent in Alkmaar een driejarig contract.

"Dit geeft een heel trots gevoel", reageert Velthuis op de clubsite. "Ik ben blij dat ik voor deze club heb mogen tekenen. Twee jaar geleden kwam AZ ook al, maar toen koos ik ervoor om bij Twente te blijven. Nu kreeg ik opnieuw de kans om naar AZ te gaan en had ik het gevoel dat ik deze kans niet kon laten lopen. De keuze was snel gemaakt."

Velthuis sluit in eerste instantie aan bij AZ O19. "Ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen en wil een vaste waarde worden. Ik ben een voetballende verdediger die zijn mannetje staat. Ik wil rust aan de bal brengen en het team beter laten spelen. Natuurlijk hoop ik dan zo snel mogelijk de aansluiting bij het eerste elftal te vinden."

Max Huiberts (foto), directeur voetbalzaken van AZ, prijst zich gelukkig met de komst van Velthuis. "Hij is al heel lang bekend bij onze scouting. Dit jaar hebben we kunnen doorpakken en hem naar AZ gehaald. Tijs is een speler die uitstekend in ons profiel past. (...) Alles bij elkaar is Tijs een jonge speler met veel potentie en denken wij dat hij op termijn kan doorstoten naar de A-selectie."

Om de overstap van Velthuis was de laatste maanden het nodige te doen. Twente-directeur Ted van Leeuwen liet weten dat hij de talentvolle verdediger 'knarsetandend' liet gaan, maar Velthuis zelf zegt nooit iets te hebben vernomen van de Enschedese club. AZ maakt naar verluidt 150.000 euro over naar Twente.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws