'Ajax krijgt zijn zin: Juventus betaalt het volle pond voor De Ligt'

'Ajax krijgt zijn zin: Juventus betaalt het volle pond voor De Ligt'

Gepubliceerd: vrijdag 12 juli 2019 om 22:40vr 12-07-2019 om 22:40

Laatste update: vrijdag 12 juli 2019 om 23:55vr 12-07-2019 om 23:55

Ajax houdt nog iets meer over aan de transfer van Matthijs de Ligt dan de zeventig miljoen euro die eerder vrijdag werd gemeld. De Eredivisie-kampioen heeft een mondeling akkoord met Juventus over een transfersom van 75 miljoen, meldt De Telegraaf.

Ajax wacht nu met 'smart' op de garantstelling van La Vecchia Signora. De komende dagen maken de juristen van beide clubs het papierwerk in orde, waarna De Ligt gepresenteerd kan worden in Turijn. Het is de bedoeling dat de negentienjarige verdediger meegaat op de Azië-tour van Juventus. Hij tekent naar verwachting een contract voor vijf seizoenen. 

Het eerste bod van Juventus bedroeg naar verluidt vijftig miljoen. De Italiaanse kampioen verhoogde dat woensdag al naar 67 miljoen, toen bleek dat Ajax vasthield aan het verlangde bedrag. De Amsterdammers hebben met Edson Alvarez al een opvolger van De Ligt in de startblokken staan.

In Italië wordt overigens een ander bedrag genoemd. De Italiaanse journalist Tancredi Palmeri rept van een transfersom van zeventig miljoen, plus twaalf miljoen aan bonussen. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou twaalf miljoen krijgen, terwijl De Ligt twaalf miljoen plus drie miljoen aan mogelijke bonussen gaat verdienen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Ligt het maken bij Juventus?

(22284 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws