'Stam vergeleek Kelly eens met Iniesta, maar matige fysiek blijft zwakte'

'Stam vergeleek Kelly eens met Iniesta, maar matige fysiek blijft zwakte'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 07:40zo 14-07-2019 om 07:40

Liam Kelly doet er goed aan om Jaap Stam te volgen naar Feyenoord. De kersverse trainer van de Rotterdammers is de enige trainer geweest die het volle vertrouwen schonk aan de 23-jarige middenvelder.

"Stam is de enige manager geweest die in zijn kwaliteiten geloofde en een speelstijl speelde die bij Kelly past. Ze hebben een sterke band met elkaar. Stam heeft hem zelfs ooit vergeleken met Iniesta", vertelt Ali Maxwell aan ELF Voetbal. Hij is presentator van Not te Top 20 Pod, een podcast die focust op de lagere divisies van het Engelse profvoetbal. Ook schuift hij soms aan bij Sky Sports.

"De waarheid is echter ook dat Kelly het moeilijk had en zijn basisplek verloor, toen Reading onder Stam in degradatiezorgen kwam. Zijn matige fysiek blijft zijn grootste zwakte", aldus Maxwell. "Hij is op zijn best als een spelmaker voor de defensie. Als 8 of 10 kwam Kelly nooit echt uit de verf, dus veel managers weten niet wat ze met Kelly aan moeten."

Zijn geringe lengte helpt de Ier niet. "Maar dat is niet het einde van de wereld. Hij is hardnekkig en heeft een goede timing met tackles. Hij is niet makkelijk van de bal af te krijgen en is behendig en altijd in balans. Daarnaast is hij een heel nauwkeurige passer. Hij kan het tempo van het spel bepalen."

Maxwell denkt dat Kelly goed gedijt onder Stam. "Dat maakt deze overstap een geweldige transfer voor hem. Stam schat hem hoger in dan elke andere manager die hij gehad heeft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws