'Dat je als Emmen de topscorer van Wisla Krakow haalt, straalt daadkracht uit'

'Dat je als Emmen de topscorer van Wisla Krakow haalt, straalt daadkracht uit'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 09:31zo 14-07-2019 om 09:31

Laatste update: zondag 14 juli 2019 om 11:55zo 14-07-2019 om 11:55

FC Emmen was al bijzonder bedrijvig op de transfermarkt, maar volgens coach Dick Lukkien is het einde nog niet in zicht. Hij wil nog een centrale verdediger, een rechtermiddenvelder en een rechterspits, vertelt hij aan de NOS.

Emmen zag al 21 spelers vertrekken, terwijl daar tien nieuwe gezichten voor terugkwamen. "We begonnen vorig seizoen met 35 spelers. Dat was te veel, waardoor er nu een groot aantal spelers afvloeit. We willen doorselecteren en daarbij maken we kritische keuzes", legt Lukkien uit. Het aantrekken van spits Marko Kolar voor naar verluidt een clubrecord van een half miljoen euro past in dat straatje.

"Dat je als Emmen de topscorer (elf goals, red.) van Wisla Krakow kunt binnenhalen, daarmee stralen we ambitie en daadkracht uit", vindt Lukkien, die het voorbije seizoen als veertiende eindigde met Emmen. "De doelstelling blijft dat we ons veilig willen spelen zonder nacompetitie. De realiteit is dat het voor ons spannend was tot en met 12 mei. Toen was handhaving pas zeker."

Lukkien erkent dat de organisatie nog niet op Eredivisie-niveau is. "We verzetten veel werk, met weinig mensen. Uitbreiding is noodzakelijk. Vooral het professionaliseren van de scouting is belangrijk. Spelers vinden die wij kunnen ontwikkelen om ze daarna te verkopen, dat is waar Emmen naartoe moet."

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Poll

Gaat FC Emmen zich opnieuw handhaven volgend seizoen?

(6024 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws