Verrassend transfernieuws: FC Emmen troeft Fortuna af en haalt Deen op bij PSV

Verrassend transfernieuws: FC Emmen troeft Fortuna af en haalt Deen op bij PSV

Gepubliceerd: dinsdag 9 juli 2019 om 18:50di 09-07-2019 om 18:50

Laatste update: dinsdag 9 juli 2019 om 19:13di 09-07-2019 om 19:13

FC Emmen heeft dinsdag een verrassende transfer wereldkundig gemaakt. De Deense spits Nikolai Laursen komt over van PSV en heeft tot medio 2022 getekend in Emmen.

Laursen trainde de afgelopen weken juist, met toestemming van PSV, mee bij Fortuna Sittard en liet daar een goede indruk achter. De Limburgers wilden graag door met de 21-jarige Deen, maar vissen dus achter het net.

Laursen staat sinds 2015 voor PSV, maar kwam nooit verder dan het Jong-elftal en was dit seizoen niet meer nodig in Eindhoven: afgelopen seizoen werd hij al uitgeleend aan zijn oude club Bröndby. Hoeveel de Eindhovenaren overhouden aan de transfer, laten beide clubs in het midden.

De nieuwste FC Emmen-aanwinst beaamt dat hij 'meerdere opties' in de Eredivisie had. "Maar FC Emmen sprak mij het meeste aan. De ploeg wil voetballen en het stadion zit vol. Dat zijn voor mij belangrijke aspecten", verklaart hij. Laursen is alweer de tiende nieuweling op de Oude Meerdijk. Stefan van der Lei, Lorenzo Burnet, Desevio Payne, Marko Kolar, Leon Sopic, Ferhat Görgülü, Matthias Hamrol en de huurlingen Jan-Niklas Beste en Filip Ugrinic gingen hem voor.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws